Man met vuurwapen aangehouden op Centraal Station Amsterdam

Normal black and silver semi automatic pistol on brown wooden table 3602944
Afbeelding: Pexels

Amsterdam - De politie heeft dinsdagochtend 3 november 2020 een 33-jarige man op het Centraal Station aangehouden die een vuurwapen bij zich had. De man was rond 9.30 uur op het perron bij een controle door medewerkers van de NS tegen de lamp gelopen, omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich had.

Hij verklaarde 'iets strafbaars' bij zich te dragen. Toegesnelde agenten troffen inderdaad in zijn schoudertasje een vuurwapen (zonder munitie) aan. De verdachte werkte volledig mee aan zijn aanhouding. Door de aanhouding is het treinverkeer voor korte tijd gestremd geweest.

Extra alertheid

Kort na deze aanhouding spraken handhavers een andere man aan, die rokend door de centrale hal van het station liep. Die man bedreigde daarop de handhavers en dreigde daarbij geweld te gebruiken. Hij is direct aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De 32-jarige verdachte zal gelet op zijn verwarde gedrag worden overgebracht naar de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR). Bij de aanhouding raakte niemand gewond. Er zijn geen aanwijzingen dat de twee incidenten verband houden met elkaar. Wel is extra alertheid bij de politie na de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk.

Dit artikel verscheen eerst op Mokum.nu

Adverteren op Vlieland-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Vlieland-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlieland
23:04

16° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

77%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief