Onderhoudsbeurt zwembad Flidunen leidt tot problemen en sluiting

4 maanden geleden gepubliceerd

Zwembad Flidunen heeft te maken met onvoorziene problemen na een onderhoudsbeurt afgelopen winter. De loopruimtes rond het zwembad, ook bekend als perrons, tonen een verhoogd risico op uitglijden wanneer ze nat zijn, zegt wethouder De Jong. Ondanks pogingen om het probleem te verhelpen met matten, is het zwembad na drie dagen weer gesloten tijdens de voorjaarsvakantie.

Incidenten en de oorzaak

Er zijn naar schatting tien kinderen uitgegleden als gevolg van de gladheid. Jeltsje Osinga-Groenhuis, adjunct-directeur van camping Stortemelk en betrokken bij de dagelijkse leiding van Flidunen, bevestigt de voorvallen. Ze merkt op dat de vloer er goed uitziet, maar extreem glad wordt als hij nat is voor mensen op blote voeten. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.

De gladheid wordt veroorzaakt door de aangebrachte coating tijdens de onderhoudsbeurt. Een nieuwe, stroevere laag is gepland om het probleem op te lossen. Volgens De Jong kan het zwembad na het tweede weekend van maart weer open zijn.

Problemen met het peuterbad

Het peuterbad van Flidunen heeft grotere problemen. Naast een coating zijn er nieuwe tegels geplaatst, die nu opbollen. Voor reparatie is het grondwater momenteel te hoog.

Deze nieuws komt in dezelfde week dat bekend werd gemaakt dat het natuureducatief centrum De Noordwester niet meer opengaat vanwege de hoge kosten van een noodzakelijke renovatie.