Stageplaatsen zijn cruciaal voor MBO, Raad maakt zich zorgen door gevolgen corona

Normal pexels photo 289740
Afbeelding: Pixabay

VNO-NCW en MKB-Nederland delen de zorgen van de MBO Raad over de problemen die het mbo-onderwijs heeft als gevolg van de corona. Het gaat dan onder meer om het aantal beschikbare stageplaatsen en de beperkte mogelijkheden voor onderwijs op afstand. Dat zeggen de ondernemingsorganisaties in reactie op de oproep van de MBO Raad maandag.

Toekomstig personeel

Met de MBO Raad vinden VNO-NCW en MKB-Nederland dat mbo’ers hun afstuderen onder deze omstandigheden moeten kunnen uitstellen, en dat de kosten daarvan niet voor hun eigen rekening moeten komen. ‘De kwaliteit van het onderwijs is cruciaal, want het gaat hier om onze toekomstige medewerkers.’

Stages moeilijk nu

De ondernemingsorganisaties hebben hun leden al eerder opgeroepen om stageplaatsen te blijven aanbieden, maar wijzen er ook op dat dat voor veel bedrijven moeilijk is in de coronacrisis. Bedrijven zijn bijvoorbeeld noodgedwongen gesloten, hebben minder werk of minder mogelijkheden voor begeleiding van stagiaires (de zorg).

Goede studiekeuze

Volgens de ondernemingsorganisaties zijn de tekorten aan stageplaatsen niet alleen corona-gerelateerd. Ook in economisch betere tijden zijn er tekorten, terwijl er ook sectoren zijn met een grote vraag naar stagiaires, zoals de bouw en de techniek. ‘Daarom is het ook belangrijk dat studenten kiezen voor kansrijke beroepen en opleidingen.’

Dit artikel verscheen eerst op Nederland Actueel

Adverteren op Vlieland-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Vlieland-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlieland
21:50

16° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

77%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief