Campagne "Zien drinken. Doet drinken." maandag van start

Normal bier

Voorbeeldgedrag van ouders vergroot risico alcoholgebruik door kinderen

Als ouder heeft u meer invloed dan u denkt om te voorkomen dat uw kind op jonge leeftijd al alcohol gaat drinken. Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind, doet er toe: Als u geen alcohol drinkt in het bijzijn van kinderen en jongeren, verkleint dat de kans dat ze al op jonge leeftijd alcohol gaan drinken.

Zien drinken, doet drinken

Voor veel kinderen die volwassenen alcohol zien drinken, wordt alcohol aantrekkelijk. Daardoor bestaat het risico dat ze op jonge leeftijd gaan drinken en op latere leeftijd te veel en te vaak gaan drinken. Kinderen ontwikkelen al vanaf hun tweede jaar ‘kennis’ over alcohol: ze leren over alcohol. Vanaf het vierde jaar beginnen kinderen te onthouden, wanneer hun ouders drinken. Ook merken ze dat het gedrag van hun ouders verandert, als die hebben gedronken. Vanaf hun zesde jaar hebben kinderen positieve verwachtingen over de effecten van alcohol. Dat betekent dat veel kinderen die hun ouders zien drinken, positiever gaan denken over alcohol dan kinderen die hun ouders niet zien drinken. Kortom: zien drinken, doet drinken.

Online ouderbijeenkomsten

Youz verslavingszorg organiseert samen met Helder Theater een interactieve online ouderbijeenkomsten. Het theatergezelschap gaat diverse situaties naspelen, die u als ouder waarschijnlijk bekend voor kunnen komen. De preventiemedewerkers van Youz zullen de avond ondersteunen om met u in gesprek te gaan en handvatten te bieden. Wilt u meer informatie over de ouderbijeenkomst of wilt u zich hiervoor aanmelden, dan verwijzen wij u graag naar www.puberenco.nl.

Meer informatie

De campagne ‘Zien drinken. Doet drinken.’ is opgezet door de Alliantie Alcoholbeleid Nederland. Gemeente Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne steunen deze campagne in samenwerking met Youz verslavingszorg. Meer informatie over de campagne kunt u vinden op www.ziendrinkendoetdrinken.nl

Dit artikel verscheen eerst op Nederland Actueel

Adverteren op Vlieland-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Vlieland-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Vlieland
22:25

16° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

77%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief